Kozarev danas sa grupom mladih Srba i Albanaca iz centralne Srbije i sa Kosova

Zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Dušan Kozarev primio je danas grupu od 20 mladih Srba i Albanaca iz centalne Srbije i sa Kosova i Metohije, koji u okviru programa “Prošlost se nastavlja”, borave u Beogradu od 30. maja do 2. juna.

Zahvaljujući srpskim i albanskim studentima na poseti, Kozarev je izrazio zadovoljstvo namerom ovih mladih ljudi da uče o prošlosti, saznaju više o aktuelnim odnosima Beograda i Prištine i perspektivi suživota Srba i Albanaca na ovim prostorima.

Kozarev je istakao važnost očuvanja mira i stabilnosti u regionu, kao i održivog napretka, posebno u ekonomskoj sferi.

Osvrnuvši se na učestale napade na Srbe, koji su se u poslednjih nekoliko dana desili u pokrajini, zamenik direktora Kancelarije za KiM je naglasio da je od izuzetnog značaja da se na našim prostorima obezbedi dosledna zaštita ljudskih prava, u skladu sa najsavremenijim evropskim i svetskim standardima.

“Pozitivan primer je održavanje festivala ‘Mirdita-Dobar dan’, u tradicionalno otvorenom i slobodnom Beogradu, nasuprot aktuelnoj situaciji na Kosmetu, gde su se u poslednjih nekoliko dana desili nedopustivi napadi na Srbe, čak i na žene i decu”, rekao je Kozarev.

Na sastanku je postignuta saglasnost o potrebi za većom saradnjom mladih Srba i Albanaca na realizaciji zajedničkih višenacionalnih studentskih projekata, u cilju jačanja međusobnog poverenja, koji će voditi Balkan ka boljoj budućnosti.

Comments