Dačić: Čeka nas teška borba u avgustu

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio da u avgustu predstoji borba da se sednice SB UN o Kosovu odvijaju na isti način kao do sada.

On je na zasedanju skupštinskog Odbora za spoljne poslove rekao da je Ministarstvo spoljnih poslova u prethodnih šest meseci radilo na očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije, evropskim integracijama i unapređenju saradnje sa državama regiona.

Dodao je da u avgustu predstoji borba da se sednice SB UN o Kosovu odvijaju na isti način kao do sada.

Prema njegovim rečima, postoji intencija Kosova da se završi mandat UNMIK-a na toj teritoriji, da se prorede, ukinu ili zatvore za javnost sednice Saveta bezbenosti UN o Kosovu.

“To je za nas neprihvatljivo. Videćemo kako će se dalje odvijati rasprava o tome. U maju nije bilo problema, međutim u avgustu je predsedavajuća Velika Britanija i velika je verovatnoća da će se pokrenuti ta pitanja. Predstoji borba oko toga”, kazao je ministar.

On je dodao da najnoviji događaji na KiM pokazuju da misija UNMIK-a treba da ostane u nesmanjenom formatu i da i dalje redovno treba da se raspravlja o Kosovu na sednicama SB UN.

 

Izvor: Radio Kim / Tanjug

Comments