Dejan Slavić pušten iz pritvora

Osnovni sud u Prištini oslobodio je pritvora Dejana Slavića, osumnjičenog da je u selu Kruševac kod Obilića počinio ratni zločin tokom sukoba na Kosovu i Metohiji, izjavio je advokat Nebojša Vlajić.

Dejan Slavić, koji je do 2003. godine živeo u Obiliću, a trenutno živi u Lazarevcu, uhapšen je na prelazu Jarinje 5. maja, i nakon tog mu je izrečena mera sudskog pritvora od mesec dana.

Bio je u pritvoru u zatvoru Grdovac kod Podujeva.

Slavićev advokat Nebojša Vlajić rekao je da je sud doneo odluku o oslobađanju, utvrdivši da više ne postoji razlog za njegovo zadržavanje.

Vlajić je dodao da je moguće da je njegov branjenik uhapšen zbog toga što je zamenjen sa nekom drugom osobom, istog imena i prezimena, a za kojom traga policija na Kosovu.

 

Izvor: RTS

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."