• Početna>
  • Vesti>

Sportska manifestacija “Dan izazova” i ove godine u KM

Kosovska Mitrovica i ove godine učestvuje u najmasovnijoj svetskoj sportskoj manifestaciji „Dan izazova“.

Organizatori manifestacije u Kosovskoj Mitrovici su Ustanova za sport, omladinu i specijalizovane uslugei Privremeni organ opštine Kosovska Mitrovica. Na nivou Srbije, ovu manifestaciju organizuju Ministarstvo za sport i omladinu i Asocijacija Sport za sve Srbije a učešće je ove godine prijavilo preko sto opština i gradova.

Ove godine, grad rival nam je Batočina kaže specijalni saradnik u Ustanovi Dušan Radaković.

„Kosovska Mitrovica pokazuje da želi da učestvuje da je deo Asocijacije Sport za sve Srbije i da uvek želimo da ostvarimo što bolji rezultat, da bude što više vežbača“ kaže Radaković i dodaje da će se do 20h  dokle Dan izazova traje,  u sportske aktivnosti uključiti veliki broj škola i institucija.

Večeras po zatvaranju Dana izazova, znaće se koliko je vežbača ukupno učestvovalo. Sutra a najkasnije prekosutra uporediće se rezultati i znaće se ko je uspeo da okupi više vežbača, objašnjava Radaković. Grad koji nadjača rivala, naredne godine učestvuje u međunarodnoj konkurenciji i dobija za rivala grad u nekom drugom kraju sveta.

„Tako je Kosovska Mitrovica pre desetak godina imala za rivala jedan grad u Americi“  kaže Radaković.

On dodaje da će Ustanova za sport, omladinu i specijalizovane usluge i nadalje raditi na tome da afirmiše sport i zdrave životne navike.

Dan izazova su otvorili mitrovački gimnazijalci. Kažu da su uvek spremni da se uključe u sportske aktivnosti.

„Retko se danas mladi ljude bave sportom, ovo bi trebalo da se učesta. Drago nam je da je ovoliko ljudi tu, na terenu i da je spremno da radi“ kažu srednjoškolci.

Dan Izazova (Challenge Day) je najmasovnija, tradicionalna, međunarodno priznata i afirmisana manifestacija čiju realizaciju koordinira TAFISA – Međunarodna Asocijacija za Sport za sve.

Ova planetarna akcija se organizuje sa ciljem animacije što većeg broja građana radi uključenja u rekreativne aktivnosti sa sportskim i kulturnim sadržajima kroz igru, druženje i zabavu.

Dan Izazova je istovremeno i dan pozitivne, neusiljene atmosfere. To je dan koji kreira samosvest i entuzijazam, dan aktivnog življenja u kojem se ne biraju najsposobniji, dan koji angažuje sve građane bez obzira na pol, uzrast i nivo fizičkih i funkcionalnih sposobnosti, socijalni status i sl.

 

Comments

Pročitaj još