Incident u Starom Grackom, deca isprskana biber sprejom

U Starom Grackom desio se incident u kome je dvoje dece zadobilo opekotine nanete biber sprejom, javlja RTK.

Kako javlja reporter B92, policija je intervenisala, a nekoliko osoba je prevezeno u bolnicu jer je policija koristila biber sprej.

Meštani su pokušali da odbrane decu i u opštem metežu koji je nastao povređeni su žena i beba srpske nacionalnosti, javlja RTK.

“Danas je izašla snaja sa decom i još jedna komšinica da šetaju. Oni su im psovali majku, pokazivali srednji prst, šta sve nisu rekli ženama, mladići od 20 godina”, navela je za B92 Gorica Matović, koja je u bolnici sa šestomesečnom bebom.

Slučaj je prijavljen kosovskoj policiji koja je obavila uviđaj a, kako RTK2 navodi, privedena je osoba srpske nacionalnosti.

“Šetao sam po selu i video kako policija nailazi. Video sam i moju snahu, majku i komšinicu sa decom kako se raspravljaju sa jednim Albancem iz sela. Ja sam prišao da vidim o čemu se radi, u međuvremenu je naišao i moj brat. Taj Albanac koji je napravio incident, a čiji je otac policajac, komandir stanice, ispred policajca je pesnicom udario mog brata. Brat je u samoodbrani nasrnuo na njega, ja sam prišao da pomognem i zaštitim brata kao što bi svako uradio”, navodi Milivoje Matović.

Matović je rekao da mu je policajac sa nekih dvadeset santimetara ispskao biber sprej u oči.

“Počeo sam da se gušim, a tom prilikom je sprej zahvatio i bratanca koji ima pet meseci i bratanicu koja ima pet godina. Nakon toga nas je komšija dovezao u hitnu pomoć gde nam je ukazana pomoć. Brat je priveden u policijsku stanicu i još uvek se tamo nalazi“ rekao je Milivoje Matović

Dežurni lekar u Hitnoj pomoći Marjan Madić izjavio je za RTK2 da je večeras oko 20:20 časova troje povredjenih iz Starog Grackog na Kosovu dovezeno svojim vozilom u službu Hitne medicinske pomoći u Lapljem Selu.

Prema njihovim navodima, prethodno je došlo do konflikta medju mladićima u Starom Grackom.

Kako se navodi, zatim je intervenisala Kosovska policija koja je koristila biber sprej, od kog je opekotine u predelu očiju i vrata zadobio četrnaestogodišnji dečak , kao i majka (53) i beba stara godinu dana, koja je prošla sa blagim opekotinama očiju.

Madić je rekao da im je pružena adekvatna pomoć i da je njihovo trenutno stanje stabilno.

Izvor: RTK  i B92

Comments

Pročitaj još