• Početna>
  • Vesti>

Akcija “Pokaži zube ako smeš” organizovana u Kosovskoj Mitrovici

OEK “Sinergija” u saradnji sa jednom od stomatoloških organizacija u gradu, organizovala je  akciju u Kosovskoj Mitrovici, sa ciljem skretanja pažnje na važnost zdravlja usta,  zuba i zdravih životnih stilova  pod nazivom “Pokaži zube ako smeš”.

” Više od 50 sugrađana je učestvovalo u  akciji. Danas smo našim sugrađanima podelili jabuke kao i 10 kupona za izbeljivanje zuba i otklanjanje kamenca. Ogromna većina učesnika današnje akcije je htela da se slika i da “Pokaže zube ako sme” jer je to naziv same akcije” rekao je izvršni direktor Sinergije Stefan Veljković .

Učesnici akcije ali i građani su imali priliku da razjasne svoje nedoumice i dobiju odgovore na pitanja zahvaljujući izložbi korisnih i zanimljivih saveta, ali i stomatologu Nenadu Popoviću.

“Cilj današnje zajedničke akcije jeste podizanje svesti građana o značaju oralnog zdravlja. Rezultati zvanične statistike nam govore da je stanje oralnog zdravlja naše populacije daleko od zadovoljavajućeg. Imamo podatak da svega 8.5 procenta odraslog stanovništva Srbije ima  sve zube. Naš cilj je da edukacijom objasnimo kako je moguće da taj broj bude znatno veći. Imali smo prilike da u direktnom razgovoru sa našim sugrađanima saznamo da su među njima i dalje prisutne nedoumice o zdravlju zuba, pa smo se trudili da odgovorimo na ta pitanja” poručio je Popović.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još