• Početna>
  • Vesti>

Jevtić: Sramno i nedopustivo blokirati raseljene da posete svetinju

Blokada puta i sprečavanje raseljenih da barem na dan posete Crkvu Svete Trojice u selu Petrič kod Kline je sraman čin koji ne donosi ništa dobro nikom ko na Kosovu živi, saopštio je danas Dalibor Jevtić.

“Ovo je nedopustivo i ovakvim i sličnim incidentima se već jednom mora stati na put”, ocenio je  ministar za zajednice i povratak u ostavci Dalibor Jevtić, nakon informacije da je grupa raseljenih Srba sprečena da poseti crkvu na veliki srpski praznik.

Ministar napominje da je žalosno to što ovo nije jedini incident ovakve vrste, već da se ovako nešto često ponavlja.

“Imali smo više ovakvih situacija. Tužno je što se na ovaj način Srbima koji su raseljeni stavlja do znanja da na Kosovo nisu dobrodošli”, rekao je ministar.

Jevtić ističe da će iskoristiti svoj autoritet kod međunarodne zajednice ali i političkih predstavnika Albanaca i nadležnih institucija na Kosovu kako bi ukazao na ozbiljnost situacije i na štetnost koju ovakvi događaji prouzrokuju.

“Posledice ovoga što se danas dešava su velike. Ovo nije samo sprečavanje raseljenih da posete crkvu i propovedaju svoju veru, ovo je i blokada svega onoga što pokušavamo da uradimo na planu povratka i opstanka Srba na Kosovu”, naglasio je Dalibor Jevtić.

 

Izvor : TV Most

Comments

Pročitaj još