Stefanović: Ne smemo odustati od Briselskog sporazuma

Prištinska strana je Briselski sporazum potpisala jer nisu hteli da ispadnu negativci, a znali su da ga neće ispuniti, rekao je za “Radio Beograd” ministar policije Nebojša Stefanović.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je gostujući na “Radio Beogradu” da Srbija ne sme nikada da odustane od Briselskog sporazuma.

“Sećate se kada je Vučić pre četiri i po godine rekao: vi sada imate nešto protiv, a videćete da ćemo se pozivati na njega kao na rezoluciju 1244”, rekao je Stefanović dodajući da je taj sporazum naše najčvršće uporište.

Prištinska strana je taj sporazum potpisala jer nisu hteli da ispadnu negativci, već su hteli da Srbi ispadnu zli jer neće da potpišu, rekao je ministar policije.

“U prvom trenutku su znali da neće da ispune. Sada je lopta na terenu Evrope”, istakao je Stefanović.

Govoreći o najavama da će u Prištini formirati tzv. vojsku Kosova, Stefanović je rekao da ne postoji nijedan međunarodni dokument koji bi im to omogućio.

“Bilo kakvo formiranje vojske bez volje srpskog naroda i predstavnika Srba na KiM bilo bi kršenje propisa koji su predviđeni u zakonodavstvu, ali i međunarodnih propisa. Da se ne zadržimo samo na formalno-pravnom, to bi dovelo do usložnjavanja bezbednosne situacije, izazvalo bi konflikte i ne bi doprinelo stabilizaciji i bezbednosti regiona”, naveo je Stefanović.

Ističe da Srbija nastavlja da u razgovorima sa međunarodnim partnerima, kao i sa onima koji su priznali nezavisnost Kosova, ukazuje do čega može da dovede takva nepromišljena, loša i ishitrena odluka, usmerena protiv interesa Srbije i Srba na KiM.

“Nastavljamo da se borimo da svim mogućim pravnim i političkim sredstvima sprečimo da do toga dođe”, naveo je ministar Nebojša Stefanović.

 

Izvor : TV Most / RTS / Radio Beograd

Comments

Pročitaj još