Zeri: Zakon o vojsci Kosova vraćen na doradu

Kosovska vlada vratla je ministarstvu Kosovskih bezbednosnih snaga Nacrt zakona o transformaciji tih snaga u vojsku, piše prištinski list Zeri.

Dodaje se i da vlada Kosova smatra da su neophodne dorade, dok opozicija kaže da se vlast u Prištini igra “ping-ponga” sa tim pitanjem.

Podseća se da je Nacrt tog zakona u vladu stigao 8. maja, a predstavnici vlasti za prištinski dnevnik kažu da je on vraćen d bi u određenim delovima bio dodatno preciziran ili određen.

Ipak, piše Zeri, iz kosovske vlade da li će se vojska formirati kroz ustavne amandmane ili zakonske izmene, te da su obe opcije moguće.

Poznavaoci političkih prilika smatraju da je vlada ovo učinila samo sa jednim ciljem, da dobije na vremenu u vezi sa pitanjem vojske, jer međunarodna zajednica traži da se KBS transformiše putem ustavnih amandaman za koje su potrebni glasovi Srpske liste.

A pošto Srpska lista ponavlja da neće podržati formiranje vojske, predstavnici opozicije najavljuju rizik od nekog kompromisa koji bi bio štetan po Kosovo, piše Zeri.

 

Izvor : Tanjug

Comments

Pročitaj još