Vučić o ZSO: Ne očekujte mnogo bolje, biće teško

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je, komentarišući to što Priština ne ispunjava svoje obaveze iz Briselskog sporazuma, da moramo da znamo da živimo u dvostrukim standardima i da ne treba da očekujemo da će biti mnogo bolje, već da će biti teško.

Aleksandar Vučić je nakon obilaska radova na Koridoru 11 kod Obrenovca, na pitanje da li postoji neko na zapadu ko kaže da Srbija nije problem, već da je jasno da Albanci ne žele da formiraju ZSO, rekao da svi to znaju, ali da to nikoga posebno ne interesuje, posebno ne one koji su priznali nezavisnost Kosova.

Ukazao je da niko nije reagovao na izjavu koordinatora za dijalog Beograda i Prištine kosovskih vlasti Avnija Arifija.

“Svojevremeno je Dejvid Makalister bio fer, pa je rekao albanskom premijeru Ediju Rami da bi, da je Srbija učinila nekom Albancu ono što je učinjeno Marku Đuriću u Prištini, Vučić bio obešen nasred UN. Živimo u dvostrukim standardima, nešto važi za nas, nešto za njih. Tako je bilo i biće”, kazao je Vučić.

Istakao je da je naša želja da se izborimo za bolji status, te da je važno što nam prijatelji kao što je kineski predsednik Si Điping šalju pisma, primaju ga u Turskoj, Rusiji, i na zapadu iz više poštovanja.

“Njihov interes je da guraju nezavisno Kosovo, a naše da štitimo naš narod. Ne očekujte mnogo bolje, biće teško”, zaključio je Vučić.

Izvor: Tanjug, TV Most

Foto: Tanjug

Comments