Biblioteka Vuk Karadžić: Danas omaž Desanki Maksimović, sutra Ćirilu i Metodiju

U Kosovskoj Mitrovici danas i sutra biće organizovana dva kulturna događaja, jedan je posvećen srpskoj pesnikinji Desanki Maksimović a drugi utemeljivačima slovenske pismenosti Ćirilu i Metodiju.

Povodom 120 godina od rođenja Desanke Maksimović, Gradska biblioteka “Vuk Karadžić” u saradnji sa Studentskim centrom “Priština” u Kos. Mitrovici organizuje “Omaž Desanki”

U programu će učestvovati pesnikinja Duška Vrhovac, autor knjige i dokumentarnog filmskog zapisa “Moja Desanka”, učenici Muzičke škole “Miodrag Vasiljević”, učenici osnovnih i srednjih škola u Mitrovici i studenti Filozofskog fakulteta u Kosovskoj Mitrovici.

Ovaj događaj zakazan je za večeras  od 19h u Studentskom klubu u domu br. 6.

Gradska biblioteka “Vuk Karadžić” u slavu Svetih Ćirila i Metodija, utemeljivača slovenske pismenosti, u četvrtak od 17:45 u porti crkve Svetog Dimitrija u Kos. Mitrovici organizuje kulturnu manifestaciju “U početku beše logos (reč).

Najavljeno je učešće Crkvenog hora “Branislav Nušić”, dece iz PU “Danica Jaramaz”, pesnika, članova KUD “Božur” a biće priređena i izložba slika Daneta Nestorovića, umetnika iz Kos. Mitrovice.

 

Comments