Predstavnici USAIDA iz Vašingtona u poseti Opštini Gračanica

 

Predsednik opštine Gračanica sastao se danas sa predstavnicima USAIDA iz Vašingtona, sa kojima je razgovarao o trenutnoj situaciji u lokalnoj samoupravi.
Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović predstavio je trenutno situaciju i predočio sa kojim se problemia suočavaju Srbi i ostale zajednice u opštini.Na sastanku se govorilo o mogućim investicija USAIDA u opštini Gračanica. Popović je istakao da je jedan od glavnih problema u opštini, nezaposlenost, naročito kod mladih.
On je takođe predložio da ukoliko žele da pomognu srpskoj zajednici, prvenstveno odrade istraživanje na osnovu kojeg će biti određeni kriterijumi. “Kriterijumi mnogih donatora nisu reflektovali na pravi način situaciji na terenu i samim tim građani opštine Gračanica nisu mogli da iskoriste njihovu podršku na pravi način. Prilagođavanje kriterijuma realnoj situaciji na terenu bi u mnogome omogućilo sveobuhvatniju i uspešniju realizaciju projekata na teritoriji opštine Gračanica”, zaključio je Popović.

 

Rdaio Kosovska Mitrovica (saopštenje)

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."