Spirić: Simonovići primer istrajnosti

Predsednik Privremenog organa Aleksandar Spirić obišao je dom porodice Simonović u Kosovskoj Mitrovici, a povodom Dana porodice koji se danas obeležava.

Njima je uručena veš mašina, dar Opštine Kosovska Mitrovica,a najstariji Dušan je potpisao četvoromesečni ugovor o pripravničkom radu u Opštini.

Dušan, Nevena i Marko Simonović koji su pre nekoliko godina ostali bez oca, a nakon toga i majke , “primer su kako treba da ostanemo istrajni, da bi ostali na putu, a taj put je trajna i neraskidiva veza sa Srbijom” , rekao je Spirić.

“Možda i današnji dan treba da oslika i našu celokupnu situaciju na prostoru Kosova i Metohije. Srpski narod u ovom momentu treba da pokaže više nego ikada slogu i jedinstvo, solidarnost i humanost.  Ako ne pomažemo jedni drugima, postavlja se pitanje kome ćemo. Ne smemo dozvoliti da nijedna porodica, nijedno dete, nijedan mladić ili devojka pate” rekao je Spirić, navodeći da će se truditi i nastaviti da vode odgovornu socijalnu politiku , ali i najavio rešavanje novih stambenih problema, izgradnjom novih zgrada sa 80 stanova.

“Konkurs je trenutno u toku, komisija užurbano radi i sprovodi sve procedure zakonom zagarantovane” rekao je predsednik Privremenog organa Opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."