OEK Sinergija: Predstavljeni rezultati programa za mlade

U cilju unapređenja položaja devojaka i žena, Omladinsko-edukativni klub “Sinergija” već šestu godinu zaredom sprovodi obrazovne i promotivne akcije pre svega u opštinama Severna Mitrovica , Zvečan, Leposavić, Zubin Potok i Gračanica.

“Omladinsko- edukativni klub  danas je organizovao  predstavljanje rezultata programa Sinergije koji je trajao 180 dana , tačnije 6 meseci . Program se sprovodio u Šilovu , Gračanici , Severnoj Mitrovici , Zvečanu , Leposaviću i Zubinom Potoku . Vrlo smo zadovoljni rezultatima . Prvo zato što su mladi drastično promenili svoje stavove kada je reč o rodnoj ravnopravnosti , kada je reč o nasilju u porodici i vršnjačkom nasilju ali ne o onome što mi danas nazivamo tačnije rodnim ulogama” rekao je izvršni direktor “Sinergije” Stefan Veljković .

Kao deo evaluacije pozitivnih društvenih promena koje su rezultat direktnog rada , Sinergija svake godine sprovodi i ispitivanje stavova mladih prema rodnoj ravnopravnosti . Sinergija je i ove godine uz podršku Misije Ujedinjenih Nacija na Kosovu (UNMIK) sprovela ispitivanje stavova mladih u sklopu projekta “Mladi kao zagovornici ljudskih prava i rodne ravnopravnosti”.

“Jedna vrlo zanimljiva informacija jeste da smo u projekat uspeli da uključimo više od 5000 mladih ljudi na indirektan i direktan način . Organizovali smo edukativne treninge u našim školama i u našoj kancelariji , četiri pozorišne predstave koje su imale izuzetno veliku posećenost , studijske posete institucijama i organizacijama koje se bave mladima i ljudskim pravima, generalno i brojne druge aktivnosti kao što su video kampanje , sa velikim brojem pregleda , koji su bitni da jedna kampanja koja je posebna i potrebna mladim ljudima bude uspešna” dodao je Veljković .

 

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."