Vučić: Odlučujući period kad je reč o KiM; Zabranjeni skupovi u Hrtkovcima

Pred Srbijom je odlučujući, svakako težak period kad je reč o Kosovu i Metohiji i očekujem pritiske, ocenio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Aleksandar Vučić je rekao da pozicija Srbije po pitanju Kosmeta nije laka ali da ćemo nastaviti da se borimo.

“Pred nama je period od narednih nekoliko meseci koji će biti svakako odlučujući i biće težak za našu zemlju i narod”, upozorio je Vučić odgovarajući na pitanja novinara.

Kako je rekao, očekuje takođe i velike i značajne pritiske. Ukazao je na nastojanja da se dođe do kompromisnog rešenja ali se, kaže plaši da “mnogi u svetu kao kompromis vide ono što je njihova volja i odluka”.

“Na nama je da ne donosimo odluke na prečac”, rekao je Vučić i dodao da ćemo videti šta se srpskom narodu nudi,” da ćemo to sagledati i onda donositi odluke važne za budućnost našeg naroda”, svakako samostalno, istakao je, kao i do sada.

“Da ćemo biti mnogo srećni, svakako nećemo”, primetio je Vučić.

Guteres dokazao da je zaslužio da bude na čelu UN 

Izjavio je da Britanci, Amerikanci, Francuzi i svi drugi koji su priznali takozvanu nezavisnost Kosova već dugo vremena rade na tome da se na SB UN ne razgovara o KiM, ali je ukazao na izjavu generalnog sekretara UN Antonija Guteresa, koji je osudio ponašanje kosovske policije prema Marku Đuriću.

Vučić je odgovarajući na pitanja novinara u vezi najava da bi Britanija, kada dođe na mesto predsedavajućeg SB UN, mogla da traži zatvorene sednice o KiM ili da njih ne bude u sadašnjoj formi, naveo da neke zemlje iz svog ugla misle da su posao završile.

U svakom slučaju, rekao je Vučić, od Rusije očekuje otvorenu podršku po tom pitanju.

Kako je ocenio, Guteres je pokazao da je zaslužio da bude na čelu UN svojom nepristrašnošću i odgovornošću i podvukao da je to važna vest jer je zaista osudio ponašanje kososvske policije i doprineo time razrešenju svega što se desilo u Kososvksoj Mitovici.

Izvor RTS

Comments