Popović položio kamen temeljac za novo obdanište

U Ugljaru kod Kosova Polja položen je kamen temeljac za izgradnju objekta u kojem će biti smešteno obdanište “Naša radost” koje godinama radi u privatnoj kući, plaćajući visoku kiriju.

Kamen temeljac položio je predsednik Opštine Gračanica Srđan Popović i tom prilikom poručio da je izgradnja obdaništa uslov za opstanak i ostanak na Kosovu.

“Neka ovaj kamen temeljac u selu Ugljare bude kamen temeljac našeg ostanka i opstanka, naše budućnosti. Ovo je samo jedan u nizu projekata koje smo planirali za ovu godinu. Do sada je obdaniše bilo u privatnoj kući i deca nisu imala uslova za pravilno odrastanje. Ovaj objekta će to pružiti našoj deci”, kazao je Popović.

Predškolsku ustanovu “Naša radost” pohađa 60 mališana. Direktorica ove ustanove Ljiljana Martinović kazala je da će izgradnjom novog objekta deca biti smeštena u adekvatnim uslovima.

“Godina smo bili u privatnoj kući, sada je ovo za selo Ugljare veliki događaj. Deca će biti smeštena u adekvatnim uslovima i vaspitno-obrazovni rad obavljaće se na adekvatan način”, rekla je Martinovićeva.

Novi objekat, površine 432 kvadratna metra, imaće prizemlje i sprat. U prizemlju će se nalaziti dečije spavaone, boravišni prostor, kuhinja sa trpezarijom, višenamenski prostor, kao i pomoćna prostorija za grejanje. Na spratu će biti smeštene prostorije uprave obdaništa, a pored zgrade biće izgrađen i parking prostor.

Za izgradnju obdaništa Opština Gračanica je iz svog budžeta izdvojila 122.678 evra, a radovi bi trebalo da budu završeni za tri meseca.

Comments

Pročitaj još