• Početna>
  • Vesti>

Haradinaj: “U interesu Kosova da se ubistvo Ivanovića rasvetli”

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj izjavio je danas da je u interesu Kosova da se  ubistvo  lidera GI SDP Olivera Ivanovića rasvetli.

Haradinaj je na redovnom  zasedanje Skupštine Kosova, na pitanje  poslanika Samostalne liberalne stranke  Slobodana Petrovića da li ima napretka u rasvetljavanju ubistva lidera GI SDP Olivera Ivanovića, odgovorio da kosovske institucije rade na rešavanju ovog slučaja i da je u interesu Kosova da ovo ubistvo ne ostane nerasvetljeno.

Petrović je takođe pitao Haradinaja i za Srpsku listu.

Haradinaj je u svom govoru na današnjoj sednici rekao da je Srpska lista odlučila da napusti vladu.

“Petrović me je pitao za Srpsku listu. Srpska lista napušta vladu, ali njihov stav je i dalje nejasan”, rekao je Haradinaj.

Haradinaj: Slučaj dvojice nestalih policajaca će dobiti epilog

Haradinaj je pozvao sve da doprinesu potrazi za dvojicom pripadnika kosovske policije koji su nestali u saobraćajnoj nesreći u subotu, kada je njihovo vozilo, iz za sada nepoznatih razloga, sletelo sa autoputa Đeneral Janković-Kačanik u reku Lepenac.

“Ovo se tiče svih nas, to što se dogodilo je uticalo na svaku instituciju i svakog građanina, najteže je porodicama, ali postoji koordinacija, i biće prihvaćena svaka podrška”, rekao je Haradinaj.

“Svako ko ima priliku treba da pomogne”, dodao je.

On je izrazio uverenje da će slučaj nestalih policajaca dobiti epilog.

Haradinaj je  istakao i da vlada i institucije treba da rešavaju  pitanje zdravstvenog osiguranja zaposlenih u kosovskoj policiji.

Izvor: RTK, RTK2, RAdio Kontakt Plus

Foto: Gazetametro.net

Comments

Pročitaj još