Haradinaj: Čuo sam za ideju o podeli Kosova

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj izjavio je danas da mu nije poznato da predsednik privremenih kosovskih institucija, Hašim Tači i predsednik Srbije Aleksandar Vučić vode tajne pregovore o podeli kosovske teritorije.

Haradinaj je u parlamentu, na pitanje zamenika predsednika opozicionog DSK, Dritona Selmanaja, da li je svestan da Vučić i Tači vode tajne razgovore o podeli Kosova, rekao da je dijalog sa Beograd “osetljivo pitanje” i da je zato predlog platforme o dijalogu dostavljen parlamentu, te da je za to sada nadležna Skupština, a ne vlada, odnosno premijer.

“Imamo redovne konsultacije sa predsednikom i ja sam zainteresovan za dnevni red dijaloga, ne znam da je bilo tajnih razgovora. Pomenuta je podela (Kosova) od donosilaca odluka, ali pre svega kao ideja koja može doći od Srbije. Moj stav o tom pitanju je jasan, to bi bila tragedija, i ja taj stav nisam promenio. Molio sam političke partije da ne brinu i da je upravo to razlog zbog koje je predložena platforma za dijalog koja je dostavljena parlamentu i više nije posao vlade, već vaš”, rekao je Haradinaj, preneo je portal Ljajmi.net.

U polemici sa Selmanijem o tome da li je platforma posao vlade ili parlamenta, Haradinaj je insistirao da je platforma za dijalog posao kosovske skupštine.

Izvor: Tanjug, RTV, TV Most

Comments

Pročitaj još