• Početna>
  • Vesti>

Pozorišna predstava ”Upoznaj mog tatu” odigrana sinoć u Mitrovačkom dvoru

Komedija “Upoznaj mog tatu” koja je sinoć odigrana u Mitrovačkom dvoru prikazuje nam svakodnevne ljudske odnose i događaje na vrlo komičan način, ali koji su u stvarnom životu sasvim drugačiji.

Ovaj komad je napisao Alan Ejkborn 1964. godine, adaptaciju i režiju potpisuje Staša Koprivica. Glavni protagonisti ovog pozorišnog komada su : Dragana Dabović, Katarina Gojković, Andrej Šepetkovski i Andrija Daničić.

Mlad i perspektivan mladić, kakav je Greg (Andrija Daničić), zaljubljuje se u Džini (Dragana Dabović), devojku koja iza sebe ima jako intrigantnu prošlost, a po svemu sudeći i sadašnjost. Glavni deo radnje, u predstavi, se odvija kada Greg odluči da svoje nedoumice reši tako što će posetiti njene roditelje i zatražiti dozvolu, od njenog oca, da se Džini uda za njega.

Dragana se jako lako prilagodila ulozi, jer se susretala sa devojkama koje imaju isti način života kao i lik koji tumači. “Znam takve devojke, imala sam modele oko sebe, nažalost, pa gledajući njih sam lako odigrala”, rekla je ona.

Andrej Šepetkovski naglašava da predstava svuda dobija fantastične kritike i komentare, smatra da se glumac najbolje uživi u ulogu koja nosi dobru ideju, nezavisno od toga kojem žanru pripada, ali kaže i to da je njegov omiljeni žanr komedija. “Ovde nam je posebno bilo toplo oko srca što smo došli, jer znam da publika jedva čeka da dođe neko”, istakao je on.

Glumac u ulozi Grega, Andrija Daničić, je veoma zadovoljan reakcijom publike na izvođenje ovog pozorišnog komada. “Mislim da je publika jako lepo reagovala, da su pratili, disali zajedno sa predstavom, što je nama jako važno. Pošto je u pitanju klasična britanska komedija, iz sezdesetih, koja se odlično prima i kod nas, nešto što je retko, danas, na pozorišnom repertoaru generalno u Srbiji i u regionu, prosto jedna vitka, lepa, kulturna komedija bez ružnih reči, o jednom neobičnom ljubavnom zapletu. Što se tiče Gregorija Grega Portera, koga ja igram, on je jedan fini mladić koji se zaljubio u jednu neobičnu devojku sa čijom ljubavlju možda i ne može baš najbolje da se nosi i samim tim odlučuje da istraži nešto o njenom životu i upušta se u jednu vrlo interesantnu avanturu”, govori Andrija.

Kao i njen  kolega Andrija, tako i Katarina Gojković nosi pozitivne utiske iz našeg grada i jako je ponosna kako su prošli kod publike u Kosovskoj Mitrovici. „Mi smo u ovoj predstavi već tri godine, vrlo volimo da je igramo, ona je specifična u smislu da je jedna klasična komedija. Što se tiče mog lika ja jako volim Šilu Mekarter koju igram, jer ona je jedan tužan lik, a prava je žena, i ta njena bol, sreća, ljubav, radost, tuga, sve je to ukombinovano u jednoj vrlo krhkoj ličnosti kakava je ona i utoliko čini mi se da je zanimljivije za igru“, naglasila je Katarina.

Publici je drago što je posle duže pauze videla Katarinu Gojković i što je sve u celini spakovano baš onako kako treba. Jednom delu publike se jako dopao lik Džini i nadaju se da će biti još sličnih predstava u bliskoj budućnosti.

Ova glumačka ekipa je par sati ranije odigrala ovu predstavu i u Zubinom Potoku odakle je ponela divne utiske.

Predstava “Upoznaj mog tatu” je nastala u saradnji producentske kuće “Kako vam drago” sa Domom omladine i uz podršku gradskog Sekretarijata za kulturu i Udruženja dramskih umetnika Srbije.

Organizator predstave je Kulturni centar “Dragica Žarković” .

Izvor:Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još