Popović i Gujon o poboljšanju kvaliteta života

Arno Gujon, osnivač humanitarne organizacije „Solidarnost za Kosovo“ posetio je danas opštinu Gračanica prvi put od njenog osnivanja. Sa prvim čovekom lokalne samouprave Srđanom Popovićem razgovarao je o mogućnostima pomoći stanovništvu na teritoriji opštine.

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović upoznao je Gujona sa trenutnom situacijom na teritoriji opštine i ukazao na osetljive kategorije stanovništva kojima je pomoć preko potrebna. On je ovom humanitarcu koji već sedmu godinu pomaže ugroženom stanovništvu na Kosovu kazao da se i pored stalnih ulaganja i pojedinačne pomoći porodicama opština i dalje susreće sa socijalno ugroženim kategorijama stanovništva kojima bi svaka pomoć značila.

Prema rečima Popovića puno je domaćinstava na teritoriji opštine koji bi da razviju ili prošire poljoprivrednu čak i stočarsku proizvodnju u čemu bi im saradnja sa donatorima i humanitarnim organizacijama puno značila.

Arno Gujon je tokom sastanka rekao da je veoma zadovoljan što je danas posetio opštinu Gračanica i što je imao prilike da razgovara sa predsednikom opštine. Iako pomoć organizacije „Solidarnost za Kosovo“ nije tokom prethodnih godina mimoišla ni opštinu Gračanica Gujon je kazao da će nastaviti da opravdava misiju svoje organizacije i u buduće i da je u tom pravcu saradnja sa opštinom od velike važnosti .

Comments