Održana treća redovna sednica SO Zvečan

Na trećoj redovnoj sednici SO Zvečan razgovaralo se o predlogu izrade strateških dokumenata neophodnih za rad opštinskih organa i odeljenja.

“Opština zahteva određena strateška dokumenta da bi znali šta su prioriteti u našoj zajednici. Imali smo raspravu o lokalnom planu koji je neophodan da se izradi i koji ćemo najverovatnije na sednici  početkom juna imati odluku na njegovoj izradi, kao i o planu zaštite životne sredine. Ta dokumenta će povući i druga strateška dokumenta, kao što su Strategija socijalnog stanovanja, Strategija za mlade, Strategija za nezaposlene i zapošljavanje, Strategija ekonomskog razvoja i brojne druge strategije koje će proizići iz te osnovne”, rekla je Biljana Jaredić,  predsedavajuća SO Zvečan.

Ona je istakla da su odbornici  informisani za kapitalne investicije koje su u toku.

“U ovom mandatu su usvojena tri projekta za izradu, jedan je Belli put, drugi je izrada pešačke zone u Ulici Kralja Petra i treći je izrada fekalnog kolektora za Koriljačku reku. Za dva projekta tenderi se otvaraju sredinom maja, a za jedan projekat je u toku izrada dokumentacije i priprema projekta”, navela je Jaredić.

Svi odbornici su se jednoglasno složili da Opština izdvoji finansijska sredstva za vantelesnu oplodnju jedne naše sugrađanke.

 

Izvor : TV Most

Comments

Pročitaj još