• Početna>
  • Vesti>

Posle posete Radio Beogradu, mladi sa KiM-a u redakcijama N1 i Insajdera

Mladi novinari iz srpskih sredina na Kosovu i Metohiji tokom posete beogradskim redakcijama razgovarali su sa iskusnijim kolegama o izazovima dnevnog i istraživačkog novinarstva. “Danas je najveći izazov prepoznati propagandu, a građanima, publici saopštiti istinitu vest” – jedna je od glavnih poruka koje su se mogle čuti.

U redakciju Insajdera mladi novinari došli su u jeku emitovanja novog serijala.

“Suština je da nikada ne napustite svoje priče, uvek postoji način da se do podataka dođe, da se otkrije istina ma koliko vam zatvarali vrata,” kazala je urednica Insajder portala, Irena Stević.

“Zbog tako upornog rada Insajder je, bez lažne skromnosti, sa godinama postao najpoznatiji brend srpskog istraživačkog novinarstva,” kazala je novinarka Insajdera, Senka Vlatković-Odavić.

“Novinar mora da bude radoznao, svestan da radno vreme ne postoji, dakle, entuzijasta, ali i spreman da je ovo rudarski posao,” dodala je Irena Stević.

U televiziji N1 mladi su imali priliku da iznutra pogledaju kako radi medij koji je za nešto više od tri godine rada postao jedan od najcitiranijih medija i zauzeo poziciju nezavisne medijske kuće.

“Što više znate, to ste konkurentniji. Nemojte da čekate, odmah idite u akciju. Problem je što nema kvalitetnih novinara, ali to znači da postoji prostor za mlade ljude,” poručio je glavni urednik N1, Jugoslav Ćosić.

“Ako pogledate dnevnike većih kuća, te emisije producira 10 do 12 ljudi, dok Dnevnik N1 realizuje samo dvoje,” rekao je Ćosić.

Grupa od sedamnaest mladih Srba sa Kosova i Metohije prethodno je posetila radio Beograd. Studijska poseta organizovana je u okviru šireg medijskog projekta koji je podržala američka ambasada u Prištini.

 

Izvor: Kossev

Comments

Pročitaj još