Podrška putem investicionih grantova

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja upućuje javni poziv za podnošenje prijava kroz posebne programe za ulaganje u ruralnu infrastrukturu i za izgradnju konkurentnih veština u sektoru poljoprivrede i šumarstva za region Severne Mitrovice.

U okviru Programa poljoprivrede i ruralnog razvoja za 2018. godinu, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja poljorivrednim preduzećima, poljoprivrednim zadrugama i poljoprivrednim gazdinstvima pruža podršku putem investicionih grantova (nepovratnih sredstava).

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja, ulaganje u ruralnu infrastrukturu će se fokusirati na proizvodnju voća, povrća, mesa, poljoprivredno tržište i fabrike za preradu organskih otpada. Stepen podrške iznosi 50 odsto  od  vrednosti  ulaganja. Poziv za prijavu je otvoren 14. aprila, 2018. godine i trajaće do 15. maja, 2018.godine.

Posebnim  programom izgradnje konkurentnih veština u poljoprivredi, šumarstvu i ruralnom razvoju za zajednice u regionu Severne Mitrovice,  Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja  pruža podršku grantovima u manjim iznosima. U okviru ovog programa biće podržani projekti za ulaganja u sektor voća, povrća, proizvodnju mleka i mlečnih proizvoda, mesa, sektor pčelarstva, ribnjake, prikupljanje i preradu  šumskih plodova i aromatičnog bilja.  Stepen podrške iznosi 90 odsto  od vrednosti ulaganja. Poziv za prijavu je otvoren od 14. aprila, 2018.godine i trajaće do 30. maja, 2018.godine.

Detaljne informacije za podnošenje prijava i neophodna dokumenta zainteresovanim poljoprivrednim proizvođačima, poljoprivrednim gazdinstvima i poljoprivrednim zadrugama / preduzećima su dostupne na veb stranici Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja

Svi zainteresovani se dodatno mogu informisati u Regionalnoj kancelariji MPŠRR/ APR u Kosovskoj Mitrovici, ul. Čika Jovinoj br.3, North Sity II sprat.

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja je kroz Program poljoprivrede i ruralnog razvoja za 2018.godinu izdvojilo  26 miliona evra, navedeno je u saopštenju.

Izvor: TV Most

Comments

Pročitaj još