Kosovska Mitrovica: U toku uredjenje grada

Opština Severna Mitrovica u saradnji sa JKP „Standard“ i nemačkom organizacijom „Giz“, radi na postavljanju podloga sa nadstrešnicom na 28 lokacija u centru grada, gde će biti postavljeno 155 novih kontejnera.

Opština Severna Mitrovica radi na reorganizaciji, menadžiranjem i odlaganjem otpada u užem centru grada. Trenutno se rade postolja sa nadstrešnicama gde će biti rasporedjeni novi kontejneri.

“Pored kupovine 155 kontejnera zapremine 1,1 kubni metar, organizacija “Giz” je platila i odredjene radove koji se trenutno izvode u samom centru opštine Severna Mitrovica. U pitanju su 28 lokacije gde će biti rasporedjeni kontejneri. Radovi podrazumevaju betonsku podlogu kao i metalnu nadstrešnicu pod kojom  će biti smešteni ovi kontejneri sa ciljem da prilikom padavina  ili pod uticajem vetra ne budemo u situaciji da otpad koji odlažu gradjani bude raznet po ulicama”, rekla je Adrijana  Hodžić  šefica administracije opštine Severna Mitrovica.

Hodžić  smatra da je gradonačelnik Severne Mitrovice Goran Rakić doneo pravu odluku o potpisivanju memorandum o saradnji  sa organizacijom “Giz”.

Prema njenim rečima projekat je u fazi razvoja plana o upravljanju otpadom, a u planu je i postavljanje tri medicinska kontejnera i sterilnih kanti za medicinski otpad u KBC” Kosovska Mitrovica”.

I u narednom periodu opština Severna Mitrovica učestovaće u uredjenju osnovnih i srednjih škola u gradu a najavljena je i realizacija većeg infrastrukturnog projekta  – rekonstrukcija kolovoza i  trotoara i postavljanje  rasvete u Ulici Ivo Lole Ribara.

 

Foto, TV Most

Comments

Pročitaj još