Vučić danas sa Merkelovom u Berlinu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić doputovaće danas u Berlin, gde će razgovarati sa Angelom Merkel, saopštio je kabinet nemačke kancelarke.

“Tokom zajedničkog ručka posebno će se razgovarati o bilateralnim odnosima, kao i reagionalnim pitanjima, ali i evropsko-političkim temama”, navodi se u saopštenju. Najavljeno je da će Vučić i Merkelova pre sastanka dati izjavu medijima.

Vučić danas dolazi u drugu posetu Berlinu na poziv kancelarke Merkel u veoma kratkom roku. Predsednik Srbije prethodno se sastao sa Merkelovom, takođe na njen poziv, 27. februara.

Predsednik Srbije pre dva dana u Mostaru najavio je da želi da od kancelarke čuje kako ona vidi odnos Beograda i Prištine, sveukupne regionalne odnose, ali i da traži podršku u potrazi za kompromisom izmedju Beograda i Prištine.

Za budućnost Srbije je od izuzetnog značaja sastanak sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel, ali građani ne treba da očekuju previše, jer je prosto nerealno očekivati da mi zapovedamo velikim silama, poručio je Vučić.

“Ako mislite da ćemo da promenimo odnos Amerike, Nemačke i drugih zapadnih sila po pitanju nezavisnosti Kosova i Metohije – to bi bilo laganje i obmanjivanje”, rekao je Vučić novinarima nakon sastanka sa bugarskim premijerom Bojkom Borisovim.

Ono što očekuje i čemu se nada, kako je objasnio, jeste razumevanje za poziciju Srbije, i pored toga što o pitanju nezavisnosti KiM mislimo drugacije. “Ali, da dobijemo više za naš narod za to ću da se borim, i daću sve od sebe”, rekao je predsednik.

 

Izvor: Tanjug

Comments