Nakon premijere u Gračanici “Banović Strahinja” večeras u Zvečanu

Pozorišna predstava “Banović Strahinja” Borislava Mihajlovića Mihiza, u režiji Nebojše Bradića premijerno je izvedena u velikoj sali Doma kulture u Gračanici.

Predstava će svoje prvo reprizno izvođenje imati večeras  u 19h,  na sceni Doma kulture u Zvečanu.

Narodno pozorište Priština sa sedištem u Gračanici je ovu predstavu uradilo u koprodukciji sa šabačkim pozorištem.

“Radi se o komadu Borislava Mihajlovića Mihiza, pisca koji je napisao komad davnih 1960. godina, koji je tada ovenčan Sterijinom nagradom i verovatno predstavlja najbolju Mihizovu dramu. Kada kažemo Banović Strahinja svakome pada na um narodna pesma koja je poslužila kao osnova za obradu koju je napravio Borislav Mihajlović i taj komad je u našoj adaptaciji večeras po prvi put na sceni Doma kulture Gračanica, a posebno je zadovoljstvo što je premijera ovde, u širem zavičaju Banović Strahinje”, rekao je Bradić pred premijeru.

U predstavi igraju: Milan Vasić, Nebojša Đorđević, Igor Damnjanović, Milena Jakšić, Zoran Karajić iz Šabačkog pozorišta i drugi.

Predstava će, nakon Zvečana  biti izvedena u čast nagrađenih na festivalu “Pozorišno proleće” u Šapcu 23. aprila. Svoju beogradsku premijeru imaće 25. aprila u Narodnom pozorištu u Beogradu.

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."