Proglašeni pobednici konkursa “Vaskršnje jutro”

Danas su  okviru konkursa koji nosi naziv “Vaskršnje jutro” u  Osnovnoj školi “Sveti Sava” dodeljene nagrade mališanima za najlepše jaje , najlepši crtež i najbolji literarni rad  sa motivima  uskršnjih obeležja i naših običaja.

“Kulturni centar Dragica Žarkovic je i ove godine  uz pomoć Privremenog organa Opštine Kosovska Mitrovica pregledao je oko sto pristiglih radova, medju njima je bilo  slika, proze , poezije ali i maštovito ukrašenih uskršnjih jaja. Organizator je dodelio i novčane nagrade pobednicima konkursa . Hvala deci , nastavnicama , učiteljicama što su uspeli da urade svoj zadatak na najbolji mogući način”  rekao je direktor Kulturnog centra “Dragica Žarković” Miodrag Radomirović .

“ Ustanova za sport , omladinu i specijalizovane usluge je i ove godine organizovala konkurs za najlepše jaje i najlepši crtež. Želim da se zahvalim svima koji su učestvovali na ovom konkursu i učinili nam veliko zadovoljstvo na današnji dan “ rekao je direktor Ustanove za sport , omladinu i specijalizovane usluge Petar Trajković .

Treće mesto na Vaskršnjem konkursu za ofarbano jaje osvojila je Tirza Pothov . Drugo mesto je osvojio  Vitomir Mrkić . Prvo mesto u kategoriji  predškolski uzrast, za najlepše ofarbano jaje osvojio je Vukašin Radovanović . Specijalnu nagradu u istoj kategoriji dobila je Ksenija Stanković .U kategoriji stariji uzrast na konkursu za najlepši crtež , Kobrc Dafina je osvojila treće mesto . Lazar Vićentijević  drugo mesto  a Vukašin Vlažić je  prvo u pomenutoj kategoriji . Medju najmladjima u toj kategoriji Rakićević Milica je zauzela  treće mesto za najlepši crtež , Staša Dančetović , drugo dok je Nikolina Prodanović osvojila prvo mesto na Vaskršnjem konkursu u svojoj kategoriji, najmlađih učesnika .

Takmičila su se i deca koja pohađaju nastavu od prvog do četvrtog razreda, a među njima treće mesto osvojila  je  Anđa Spalević iz OŠ „Branko Radičević“ , drugo mesto  Damjan Petrović iz OŠ „Sveti Sava“ a prvo mesto za literarni rad osvojila je Danica Đurić iz trećeg razreda OŠ “Branko Radičević“ .

Treće mesto za  najbolji literarni rad u kategoriji od petog do osmog razreda osvojila je Milena Veličković iz OŠ“ Sveti Sava“ , drugo mesto pripalo je  Aleksandru Kasaloviću  učeniku  osmog razreda OŠ „Branko Radičević“ , dok je prvo mesto pripalo  Sari Pavlović učenici prvog razreda OŠ „Sveti Sava“ .

Organizatori programai konkursa „Vaskršnje jutro“ su Kulturni centar „Dragica Žarković“ i Ustanova za sport , omladinu i specijalizovane usluge a pokrovitelj manifestacije Privremeni organ Opštine Kosovska Mitrovica.

Comments

Pročitaj još