Podrška Srpskog narodnog vijeća Srbima na Kosovu

Vreme je da se reše mnoga pitanja koja opterećuju srpski narod na Kosovu, zaključili su danas Milorad Pupovac iz Srpskog narodnog vijeća i poptpredsednik kosovske vlade i ministar u ostavci Dalibor Jevtić.

Jevtić koji boravi u Zagrebu susreo se danas sa predstavnicima SNV-a koje predvodi Milorad Pupovac.

Kako je saopšteno iz Ministarstva za zajednice i povratak, Pupovac je izrazio podršku Jevtiću u procesu za bolji život Srba na Kosovu, kao i solidarnost sa narodom koji tu živi.

“Ta podrška je iskrena i na našu podršku možete računati bilo gde i bilo kada”, naveo je Pupovac.

„ Moramo se posvetiti onome što je interes srpskog naroda na Kosovu. Taj interes je mir i stabilnost i sve suprotno onome što su ciljevi nekih drugih a to je da imamo nestabilnu situaciju“, kazao je Jevtić.

Kao znak učvršćivanja saradnje predstavnika Srba u Zagrebu sa predstavnicima Srba na Kosovu dogovoreno je potpisivanje memoranduma o saradnji kojim će se definisati oblasti na kojima će se u budućnosti raditi kako bi položaj Srba bio bolji.

Tokom sastanka je više puta istaknuto da se Zajednica srpskih opština mora formirati i to na način kako je parafirano u Briselu.

Rečeno je da je ubistvo Olivera Ivanovića težak zločin za koji se što pre moraju dobiti informacije o počiniocu.

Ministar Jevtić će se sutra u Zagrebu susresti sa mitropolitom zagrebačko-ljubljanskim Porfirijem.

 

 

Izvor : Radio Kim

Foto : Mzzp

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."