Uroš Davidović u poseti Opštini Gračanica

Predsednik Srđan Popović danas je ugostio Uroša Davidovića autora emisije „Dobra zemlja“, kako bi razgovarao sa poljoprivrednim proizvođačima iz opštine Gračanica.

Predsednik opštine Gračanica, Srđan Popović rekao je u razgovoru da će opština Gračanica uložiti napore kako bi poljoprivrednicima sa našeg prostora omogućili što uspešnije bavljenje ovom najznačajnijom privrednom granom, navedeno je u saopštenju.

„Poljoprivreda je za nas dosta bitna grana, u skorijoj budućnosti moramo da nađemo načine da prevaziđemo probleme sa kojima se suočavamo“, kazao je Popović.

Na sastanku je prikazan i karatak film o trenutnom stanju u poljoprivredi, a Direktor Turističke organizacije Gračanica, Boban Petrović je detaljno obrazložio sa kojim se to problemima susreću poljoprivredni proizvođači.

Autor emisije „Dobra zemlja“, Uroš Davidović zaključio je da je mnogo teže baviti se poljoprivredom u Gračanici nego bilo gde u Srbiji.

„Sve je ovde mnogo teže, realnost ovde ne bi trebala da bude prozvodnja pšenice, niti od toga ikad može da se živi. Povrtarstvo veoma teško može da funkcioniše. Ono čega nema u Gračanici a što bi bilo korisno i od čega može da se živi to je stočarstvo“, kazao je Davidović.

Iako je sastanak trajao više od dva sata, poljoprivrednicima, ipak, to nije bilo dovoljno da postave pitanja, iznesu probleme, odnosno sugestije i predloge, te zatraže pomoć.

Poljoprivrednici su izneli probleme sa kojima se suočavaju i zatražili pomoć u rešavanju problema i razvoju poljoprivrede.

Istakli su da i dalje najveći problem ostaje niska cena otkupa žita i poljoprivrednih proizvoda i nedovoljno razvijeno tržište.

Comments

Pročitaj još