• Početna>
  • Vesti>

Rugova: Nećemo koaliciju, Kosovo nazaduje u svakom pogledu

Poslanik opozicionog DS Kosova Naser Rugova izjavio je da stranka neće ulaziti u vladajuću koaliciju nakon što su je napustili ministri i poslanici Srpske liste.

Naser Rugova je prištinskim medijima izjavio da od “oslobođenja Kosovo nema slabiju i neodgovorniju vladu”, ocenivši još da Kosovo sa ovom vladom nazaduje u svakom pogledu, prenosi RTS.

U Demokratskomi savezu su, naveo je Rugova, više nego spremni da započnu razgovore o određivanju datuma novih parlamentarnih izbora na Kosovu.

Rugova dodaje da će u toj stranci preduzeti sve neophodne mere kako bi srušili sadašnju vladu predvođenu Ramušom Haradinajem.

Iako vladini zvaničnici kažu da povlačenje ministara Srpske liste iz vlade, i odlazak njenih poslanika u opoziciju u skupštini, neće omesti rad vladajuće koalicije, činjenica je da vlada trenutno u parlamentu ima podršku 53 poslanika. Dakle, ni polovinu od 120 poslanika.

Prostu većinu od 61 poslanka međutim nema ni opozicija.

Poslednji put, parlamentarni izbori na Kosovu održani su sredinom juna prošle godine. I oni su bili vanredni.

Izlaskom Srpske liste iz vladajuće koalicije stvorena je pat pozicija, najviše u kosovskoj skupštini, u kojoj se usvajaju predlozi zakona.

Comments

Pročitaj još