• Početna>
  • Vesti>

RTS: Kosovsko tužilaštvo nije analiziralo slučaj Ivanović

Kosovsko Specijalno tužilaštvo saopštilo da još nije analiziralo predmet Oliver Ivanović i da u ovoj fazi istrage ne može da objavljuje informacije o ubistvu.

Kako je navedeno, slučaj je odmah dodeljen tužiocu Specijalnog tužilaštva, ali još nije analiziran, a “istrage u predmetu u ovoj fazi postupka ne mogu da budu objavljene”, navodi RTS.

Tužilaštvo navodi da će sarađivati sa svima koji im mogu pružiti informacije o ubistvu Ivanovića.

“U interesu je Specijalnog tužilaštva i žitelja Kosova da otkriju slučaj ubistva političara Olivera Ivanovića”, tvrdi se u saopštenju i dodaje da je odluku o preuzimanju istrage o ubistvu Olivera Ivanovića od Osnovnog tužilaštva u Mitrovici, doneo glavni tužilac Specijalnog tužilaštva.

Kosovsko Specijalno tužilaštvo preuzelo je predmet 8. marta od Osnovnog tužilaštva u Kosovskoj Mitrovici.

Tužilac u predmetu istrage o ubistvu Olivera Ivanovića je Rešat Milaku.

Lider Građanske inicijative Sloboda, demokratija pravda Oliver Ivanović ubijen je 16. Januara ove godine u Kosovskoj Mitrovici.

Ministarka pravde Nela Kuburović izjavila je danas da Beograd nema novih podataka o istrazi ubistva lidera Građanske inicijative Olivera Ivanovića. “Iako je Tužilaštvo za organizovani kriminal odgovorilo na gotovo sve zamolnice koje su bile upućene od strane prištinskih organa kojih je do sada bilo pet, sa suprotne strane nismo imali takav reciprocitet, kada je reč o saradnji”, rekla je Kubureović.

Izvor :RTS

Comments

Pročitaj još