Treća redovna sednica SO Severna Mitrovica

Današnja sednica obeležena je izveštajima svih nivoa lokalne samouprave. Sednica je započeta usvajanjem  zapisnika druge sednice. Na dnevnom redu su predstavljeni devetomesečni i godišnji finansijski izveštaji o radu Opštine Severna Mitrovica za 2017. godinu ,kao i devetomesečni i godišnji izveštaji o radu gradonačelnika Gorana Rakića .

Budžet Opštine Severna Mitrovica za 2017. godinu potrošen je u visini od 70% , što u suštini predstavlja dobar učinak opštine . Objavljivanjem konkursa u kategoriji prosvete i obrazovanja ,nisu trošeni novci koji su za to namenjeni te je ukupna procentura potrošnje budžeta za Opštinu Severna Mitrovica za 2017. godinu, manja u odnosu na prethodnu godinu .

“Dobra je stvar što je Priština uočila da raspodela sredstava za robe i usluge onako kako su oni zamislili, unapred i po njihovom nalogu , nije dobra praksa tako da se nadam da ćemo u 2018. godini ostvariti bolje rezultate” rekla je šefica opštinske administracije Adrijana Hodžić.

Gradonačelnik Severne Mitrovice Goran Rakić je pored finansijskih izveštaja imao i svoje izlaganje . Rakić je govorio o temama svog rada i svih direkcija koje rade pod njegovim instrukcijama , kojih ukupno ima sedam .

Između ostalog, danas je predstavljen i plan rada SO Severna Mitrovica za 2018. godinu.

Danas je formiran i Odbor za zajednice u kom su imenovani sledeći odbornici: Milovan Krivokapić, Goranka Kragović, Tauljand Keljmendi, Nađije Hamza, Bisera Ahmeti, Almira Muhremi, Avni Krasnići, Bećir Tairi i Selim Pelivani, od kojih će jedan biti izabran kao predsednik na prvoj sednici tog odbora .

Comments

Pročitaj još