• Početna>
  • Vesti>

Žene moraju da se međusobno iskreno podržavaju na svim poljima pa i u politici

Žene moraju da se ujedine i da budu iskrena podrška jedna drugoj, za dobrobit kompletnog društva i u cilju razvoja demokratije i mira, zaključak je diskusije  održane danas u Kosovskoj Mitrovici, u organizaciji NVO Žensko pravo i NVO Mundesija.

O nejednakosti polova u politici i važnosti aktivnog  uključivanja  žena u politiku,  sa prisutnim sugrađankama razgovarale su odbornica Srpske liste  u SO Severna Mitrovica i politički savetnik ministra poljoprivrede Danijela Vujičić, savetnica predsedavajućem kosovskog Parlamenta Valjdeta Idrizi  i direktorica NVO “Kolo srpskih sestara” Rada Kapetanović.

“Žena treba da ulaže u sebe, da se obrazuje,  jer žena može da bude i te kako na visini zadatka, šta god da je u pitanju” kaže Adrijana Hodžić, glavna  izvršna službenica Administracije u Opštini Severna Mitrovica, ujedno moderator današnje diskusije.

Ona dodaje da kvota, u smislu zakonom propisanog minimuma  zastupljenosti žena u parlamentarnom sistemu jeste važna, ali da je međusobna podrška žena još važnija.

“Jako je bitno da se usudimo da učestvujemo u svim procesima i da se izborimo protiv svih stereotipa. Moramo jedna drugoj biti svesrdna, iskrena podrška” rekla je Hodžić, sumirajući zaključke ove debate.

“Jaka žena ne meri se po mišićima ni po broju dece koju je rodila. Pre svega ona mora biti ekonomski jaka da bi bila jaka na svim drugim poljima a za to, ona i te kako ima kapaciteta” poručuju panelistkinje.

Ova diskusija održana je u sklopu projekta “Mitrovica Women Trust Building Iniciative” koji podržava UNMIK.

Comments

Pročitaj još