Druga sednica SO Severna Mitrovica: Formiran Odbor za politiku i finansije i Radna grupa za izmene i dopune Poslovnika o radu SO

Drugu redovnu sednicu, odbornici  SO Severna MItrovica započeli su minutom ćutanja povodom tragične smrti lidera GI SDP i odbornika u ovom sazivu Olivera Ivanovića.

U nastavku sednice,   odbornici su izabrali  članove Skupštinskog odbora za politiku i finansije. Takođe izabrana je i Radna grupa za izmene i dopune Poslovnika o radu skupštine opštine.

Iako je bilo predviđeno dnevnim redom, Skupštinski odbor za zajednice ipak će biti izabran na sledećem, trećem redovnom ztasedanju skup[tine op[tine,  jer danas sednici nisu prisustvovali predstavnici goranske zajednice.

Odbornik GI SDP Marko Jakšić predložio je da se u dnevni red današnjeg zasedanja uvrsti  i tačka o bezbednosnoj situaciji na teritoriji ove opštine, a koja se kako je rekao,  nakon ubistva njihovog lidera Olvera Ivanovića  pogoršala. Predlog je odbijen ali je postignut dogovor da se o bezbednosnoj situaciji, kao i o tome dokle se stiglo u istrazi o Ivanovićevom ubistvu, govori na četvrtoj sednici, krajem marta meseca. Toj sednici, kako je najavio gradonačelnik Goran Rakić, trebalo bi da prisustvuju predstavnici organa nadležnih za istragu.

Treća sednica SO Severna Mitrovica zakazana je za sredu 14. mart.

Comments