Ralić: Mitrovica i dalje bez vode, radovi u toku

Vode u Kosovskoj Mitrovici i Zvečanu i dalje nema, a stabilisanje snabdevanja je i dalje neizvesno, zbog pucanja glavne cevi kod glavnog mosta na Ibru, s južne strane grada.

Kako je za Radio Kosovska Mitrovica potvrdio direktor JP “Vodovod Ibar” Miodrag Ralić, ekipe vodovoda iz južnog dela grada intenzivno rade na otklanjanju kvara i večeras, ali su otežavajuće okolnosti nedostatak materijala i potrebnih delova.

Radnici Vodovoda iz Severne Mitrovice ne učestvuju u otklanjanju kvara, ali su prisutni i prate dinamiku radova.

Ralić očekuje da će voda biti propuštena ka severu već večeras, ukoliko se kvar sanira. U slučaju da do toga ne dođe, tokom sutrašnjeg dana biće postavljene cisterne na određenim punktovima u gradu, o čemu ćemo vas naknadno obavestiti.

Stabilizacija vodosnabdevanja u punom kapacitetu ne očekuje se pre utorka, s obzirom da je došlo i do kvara u pumpnoj stanici u Suvom Dolu, odakle se vodom snabdeva Zvečan. To će podrazumevati restrikcije i isključenja sela, kako bi se snabdeo Zvečan vodom.

Podsetimo, Kosovska Mitrovica, Zvečan i okolna sela bez vode su od juče u prepodnevnim satima, zbog pucanja glane cevi Tipa 450 u južnoj Mitrovici do glavnog mosta. Neki delovi grada, kao što su Bošnjačka mahala i naselje Tri solitera, dobijaju manje količine pijaće vode.

 

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."