Mamama i jednom tati na dar

Predškolci Osnovne škole „ Desanka Maksimović “ i mališani vrtića “Pčelica Maja” u Kamenici, u izdvojenim odeljenjima u Boscu, izveli su danas prigodan program povodom Dana žena za svoje mame i uručili im poklončiće koje su sami napravili.

Malo ih je. Šestoro predškolaca i petoro polaznika vrtića. Ali, sa vaspitačicom Zoricom Jerinić pripremili su bogat i zanimljiv program za svoje mame. I jednog tatu.

Recitovali su pesmice posvećene majkama, bilo je tu i igrokaza, pesme…

Dvoje mališana  iz Grizine  su pesmu posvetili tati, jer njihova mama ne živi sa njima.

Program bi bio još zanimljiviji uz muziku, ali, nažalost, Bosce nije imalo struju, pa nisu bili u prilici da nam izvedu pripremljene koreografije. To im nije smetalo da zapevaju pesmu Dušana Radovića: Najbolja mama na svetu.

Vaspitačica Zorica Jerinić kaže da su deca bila aktivna prilikom pripreme programa, ali i poklona koje su sama napravila i podelila mamama na kraju programa.

Međunarodni dan žena, 8. mart ustanovljen je u znak sećanja na demonstracije američkih radnica u Čikagu 1909. godine i njujorški marš više od 15.000 žena, koje su tražile kraće radno vreme, bolje plate i pravo glasa.

Generalna skupština UN je 1977. godine rezolucijom proglasila 8. mart Danom ženskih prava i međunarodnog mira.

 

Izvor : RTV Puls

Comments

Pročitaj još