Vučić : Poseta Junkera važna za građane Srbije

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas šefa Delegacije Evropske unije, ambasadora Sema Fabricija koji je najavio da predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker dolazi u ponedeljak u Beograd, u okviru zapadnobalkanske turneje, sa ciljem da potvrdi evropsku perspektivu regiona koja je istaknuta u nedavno predstavljenoj Strategiji proširenja Evropske unije.

Predsednik Vučić je rekao da je poseta predsednika Junkera veoma važna za građane Srbije i potvrda da je zemlja čvrsto na evropskom putu. On je istakao i da Srbija razume da niko ne garantuje da je 2025. godina, koja se pominje u Strategiji, sigurna godina za punopravno članstvo, ali je važan podstrek i priznanje da smo do sad uradili pozitivne stvari.

“Pred Srbijom ima mnogo prepreka na evropskom putu, ali smo spremni da vredno radimo na savladavanju teških zadataka”, rekao je predsednik Vučić.

Dvojica sagovornika su razgovarali i o situaciji u regionu i saradnji, koja će biti i jedna od tema razgovora predsednika Junkera tokom zapadnobalkanske turneje. Predsednik Vučić je još jednom izrazio zalaganje za formiranje regionalne ekonomske zone, koja bi bila osnova za brži privredni napredak Zapadnog Balkana, saopštila je Pres služba predsednika Republike.

 

Izvor : TV Most

Foto : Tanjug

Comments