Predstavnici Srpske liste sa predsednikom Slovenije

Predstavnici Srpske liste sastali su se danas u Prištini sa   predsednikom Slovenije, Borutom Pahorom.

Predsedniku Slovenije tom prilikom su predočili da je za Srbe na   Kosovu i Metohiji od najvećeg interesa očuvanje mira i bezbednosti kao   preduslova za opstanak, ali i povratak Srba.

Takođe,  uspostavljanje   Zajednice srpskih opština u skladu sa Briselskim sporazumom istaknuto je kao jedan od osnovnih determinant opstanka srpskog naroda na području Kosova i Metohije.

Predsednik Pahor se složio da je potrebno da se započene formiranje  Zajednice srpskih opština jer je njeno formiranje međunarodna obaveza   kosovskih institucija.

Na sastanku su ispred Srpske liste učestvovali zamenik premijera i   ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić,  potpredsednik   skupštine Kosova Slavko Simić, šef poslaničke grupe Saša  Milosavljević,  predsednik skupštinskog odbora za prava i interese   zajednica i povratak Igor Simić i poslanica Jasmina Živković.

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."