• Početna>
  • Vesti>

Nedelja zagovaranja: Da Mitrovica bude lepo mesto za život u svakom pogledu

U okviru „Nedelje zagovaranja“  koju  organizuju NVO „Nova društvena inicijativa i Omladinsko-edukativni klub „Sinergija“, danas je u Kosovskoj Mitrovici, nedaleko od OŠ „Sveti Sava“  otkriven mural sa ekološkim motivima.

Zamisao organizatora ove akrtivnosti je da  mladi,  koji svakodnevno tuda prolaze što svesno, što podsvesno prime poruku  o važnosti recikliranja i zaštite životne sredine uopšte.

„ Ovo treba da bude simbol zajedničkog angažovanja, kako bi sačuvali našu Kosovsku Mitrovicu, da bi ona bila  jedno lepo mesto za život u svakom pogledu“ kaže programski direktor NVO „Nova društvena inicijativa“  Aca Mitić.

Mural je rad našeg sugrađanina Bojana Ordića.

U nastavku Nedelje zagovaranja, koja traje do 16. februara, kao sledeću aktivnost, organizatori najavljuju kurs samoodbrane od hladnog i vatrenog oružja.

„ Kurs organizujemo u saradnji sa Udruženjem Hogoša Dodžo iz Gračanice.  Više desetina mladih ljudi učestvovaće u  ovoj aktivnosti“   kaže izvršni direktor OEK „Sinergija“ Stefan Veljković i dodaje da će, do kraja nedelje, biti organizovano još tri događaja na teme koje su atraktivne za mlade Mitrovčane.

Kurs samoodbrane biće održan u 18h u prostorijama OEK “Sinergija”.

Ovaj projekat  finansira Kosovska fondacija za civilno društvo  i Kancelarija EU na Kosovu.

Comments

Pročitaj još