Marko Đurić sa šefom misije OEBS na Kosovu Janom Bratuom

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić sastao se danas sa šefom Misije OEBS na Kosovu i Metohiji Janom Bratuom.

Đurić i Bratu razgovarali su o političko-bezbednosnoj situaciji na Kosovu i Metohiji, kao i o istrazi ubistva Olivera Ivanovića.

Direktor Đurić je rekao da je zadovoljan što je, iako sa mesec dana zakašnjenja, konačno počela da pristiže prva dokumentacija iz Prištine u vezi sa istragom ubistva Ivanovića.

Srbija, prema Đurićevim rečima, želi da dijalog bude nastavljen, dodavši da su jedine opstrukcije tog procesa do sada dolazile iz Prištine, koja je pre oko godinu dana čak formalnom odlukom parlamenta zamrznula dijalog.

„Obavestili smo Brisel da smo spremni za nastavak dijaloga“, rekao je Đurić na sastanku sa šefom Misije OEBS na KiM.

Srbija će, prema njegovim rečima, nastaviti da politički, ekonomski i u svakom drugom smislu pomaže srpskom narodu na Kosovu i Metohiji, i to će u budućnosti činiti još intenzivnije.

Đurić i Bratu razgovarali su i o problemu političkog i verskog ekstremizma na Kosovu i Metohiji, kao i nastojanjima da profunkcioniše specijalni sud za ratne zločine takozvane OVK.

Comments