• Početna>
  • Vesti>

Ministarstvo poljoprivrede i USAID zajedničkim projektima za razvoj poljoprivrede

Ministar poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja Nenad Rikalo je danas sa svojim saradnicima primio delegaciju USAID –a, koju je predvodio direktor USAID-a na Kosovu Džejms Hop.

Teme razgovora su bile nastavak saradnje u poljoprivrednom sektoru kroz investiranje novih projekata.

Ministar Rikalo je prisutne upoznao sa programom ministarstva za ruralni razvoj i  istakao da je u praksi potvrdjeno da se investiranjem u realizaciji aktivnosti predvidjenih ovim programom beleži napredak u poljoprivrednom sektoru, koji direktno utiče na sveukupni ekonomski razvoj; povećava se domaća proizvodnja, otvaraju se mogućnosti za nove poslove, nova radna mesta.

Govoreći o proritetima za ovu godinu, Rikalo je rekao da će poljoprivrednici u agrobiznisu imati prednost i da će im MPŠRR u implementaciji programa pružiti  efikasnu podršku.

Rikalo je pohvalio projekte USAID-a koji, koji kako je rekao podstiču razvoj i utiču na jačenje poljoprivrednog sektora.

Direktor USAID-a Džejms Hop je rekao da je saradnja MPŠRR i USAID-a dragocena  i pohvalio je posvećenost ministarstva u podršci poljorivrednim proizvodjačima, kao i to da će USAID kroz razne poljoprivredne projekte nastaviti da pruža podršku razvoju poljoprivrednog sektora.

Sastanku su pored ministra Rikala i direktora Hopa prisustvovali Brian Martalus , direktor kancelarije za Ekonomski razvoj i Besa Ilazi, specijalista za menadžment projekta.

 

Comments

Pročitaj još