• Početna>
  • Vesti>

Uvedena nova autobuska linija Osojane – Kosovska Mitrovica

Nova autobuska linija povezala je sedam povratničkih sela u opštini Istok. Srbi iz ovog dela Kosmeta ne kriju zadovoljstvo, jer im je olakšano svakodnevno funkcionisanje. Neizmernu zahvalnost, kako kažu, duguju predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, koji je, kako ističu, još jednom ispunio svoje obećanje.

Humanitarni autobus koji saobraća na relaciji Osojane – Kosovska Mitrovica odnedavno je promenio red vožnje, što je Srbima u povratničkim selima u opštini Istok olakšalo putovanje. Neki od njih su do prve stanice pešačili po nekoliko kilometara.

„Ovo je naš opstanak, bez ovog prevoza ne bi mogle porodice da funkcionišu, posebno stariji ljudi. Sa malim zakašnjenjem smo dočekali ovaj prevoz. Naše povratničko selo je od prve stanice na petom, šestom kilometru, pa smo plaćali taksti da bi došli do te stanice. Od današnjeg dana nam je bolje i lakše i u ime toga se zahvaljujemo predsedniku Aleksandru Vučiću, direktoru Kancelarije za KiM Marku Đuriću i Snežani Popović koja je insistirala kod predsednika Vučića da nam izađe u susret, da nam omogući ovaj prevoz“, rekao je Radoš Radovanović iz sela Dragoljevac, jedan od putnika u ovom autobusu.

Predsednik Vučić je održao obećanje i olakšao kretanje meštanima sedam povratničkih sela u opštini Istok, što im daje nadu da ovde ostanu i uvereni su da imaju kome da se obrate za pomoć.

Izvor: TV Most

Comments

Pročitaj još