Otvorena ski sezona na Brezovici

Ski sezona zvanično je otvorena na Brezovici. Iako je zima kalendarski tek počela, snega ima dovoljno, a visina snežnog pokrivača je oko 60 centimetara. Putevi do samog ski centra su prohodni, a parking mesta ima dovoljno za sve korisnike. Direktor poslovne jedinice ski centra, Stojan Sibinović, kaže da su prvi gosti već počeli da dolaze i da se veći broj gostiju očekuje posle novogodišnjih praznika i u toku zimskog raspusta.

“Ono sto mogu da istaknem da su naši kapaciteti sadržaja žičara velika livada, žičara lavlja vata, vozić kao i ski lift pored hotela Molika spremni kao i sam hotel Molika koji na raspolaganju ima 250 ležajeva koji će biti u funkciji i koji je već spreman za prijem gostiju. U pripremnoj fazi zimske sezone radili smo na dobijanju atesta, što podrazumeva snimanje sajli, kontrolu ispravnosti i kontrolu svih delova na našim žičarama, navodi za RTK2 Sibinović.

“Najbitnije je da su naše žičare ispravne i da normalno rade, da su sigurne za korisnike. Takođe, naše mašine za tabanje snega su spremne i nesmetano obavljaju svoju funkciju. Što se cena tiče, biće iste kao i prošle godine a korisnici imaće mogućnost kupovine više različitih varijanti karata za vožnju žičarom,” dodaje.

Putevi do samog ski centra su prohodni, a parking mesta ima dovoljno za sve korisnike.

Prema najavama meteorologa, veće snežne padavine na Šar planini očekuju se za vreme novogodišnjih praznika.

Izvor RTK 2

Foto TV Most

Comments

Pročitaj još