• Početna>
  • Vesti>

Jevtić: “Pomažući socijalno ugrožene porodice pomažemo opstanak na KiM”

„Ministarstvo za zajednice i povratak će se i u 2018. godini i te kako boriti za opstanak Srba na ovim prostorima. Opstanak će i dalje biti jedan od naših važnijih prioriteta, isto onoliko koliko je to i povratak jer uvek ističemo da bez opstanka neće biti povratka“, rekao je danas potpredsednik Vlade i ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić.

Jevtić je danas postio socijalno ugroženuj porodicu Stojanović u Gračanici koja je duži vremenski period živela u svojoj kući bez električne energije zbog neizmerenih dugovanja. Ovoj porodici je dug za struju izmiren sredstvima Ministarstva za zajednice i povratak, a nakon toga struja ponovo uključena.Jevtić je Stojanovićima obećao celokupno renoviranje stambenog objekta i rekao da je ovo samo jedan od konkretnih koraka kako će se narednom periodu pomagati.

„Zbog teških uslova u kojima žive, Ministarstvo za zajednice i povratak i Opština Gračanica će nastaviti da pomažu ovu višečlanu porodicu, ne samo ovu već sve socijalno ugrožene porodice na Kosovu“,kazao je Jevtić.

Kada je u pitanju povratak, Jevtić je istakao da Ministarstvo raspolaže podacima da je u ovom trenutku 4.000 lica izrazilo želju za povratkom i da će se raditi na tome da se oni vrate.

„ Moram da istaknem će broj povratnika zavisiti od načina na koji se povratak implementira. Kada to kažem, mislim da ako stvari idu pozitivnim tokom i nemamo problema u procesu povratka verujem da će se broj onih koji žele da se vrate uvećati“, kazao je Jevtić.

Gradonačenik opštine Gračanica je tokom obilaska porodice Stojanović rekao da je ovo prvi korak kako će opština u saradnji sa Ministarstvom pomagati i da će se nastaviti sa ovakvim primerima. Popović je istakao da ima dosta porodica koje žive u teškom materijalnom stanju i da je već počelo njihovo identifikovanje.

Valentina Stojanović se zahvalila ministru Jevtiću i kazala da je izgubila svaku nadu da će probleme rešiti ali da je gestom ministra ponovo dobila nadu za bolje sutra.

„ Gospodin Jevtić je čim je čuo za naš problem uplatio struju i odmah došao da nas obiđe. Zahvalni smo mu na tome“, rekla je ona.

Izvor: TV Most

Comments

Pročitaj još