• Početna>
  • Vesti>

Novogodišnji paketići za učenike škole “Kosovski božur”

Učenicima Škole za osnovno i srednje obrazovanje “Kosovski Božur” u Kosovskoj Mitrovici danas su novogodišnje paketiće uručili studenti Filozofskog i Medicinskog fakulteta u okviru akcije pod nazivom “I ja sam drug za osmeh dug!”.
Akciju u okviru koje su obezbeđena 33 paketića, ove godine su organizovali studenti Filozofskog fakulteta i Međunarodni komitet za razmenu studenata medicine.
Pored dodele paketića, studenti su se družili sa decom u okviru kreativne radionice
Zorica Radosavljević, koordinator projekta u okviru Međunarodnog komiteta za razmenu studenata kaže da drugu godinu zaredom organizuju ovakve akcije dodele novogodišnjih paketića.

“Prošle godine smo dodeljivali paketiće deci na odeljenju pedijatrije, ove godine smo u školi “Kosovski božur”, a sledeće godine ćemo akciju organizovati na nekoj drugoj lokaciji” – kazala je Radosavljević.

Direktorica škole “Kosovski božur” Marta Popović rekla je da se deca svakako obraduju paketićima, ali je bitnije druženje.

“Naravno da se oni obraduju paketićima, ali je bitnije kada neko provede vreme sa njima i kada zajednički učestvuju u stvaranju prazničnog raspoloženja. Ovi momci i devojke su dok su još bili srednjoškolci zajedno sa nama podigli tu neku svest među omladinom. Nama je zadovoljstvo da su nastavili tradiciju, da negde pomognu i njihovim vršnjacima, iako imaju neke malo drugačije potrebe, da dođu do nekih zajedničkih trenutaka i pomognu im da ta neka novogodišnja, praznična euforija postoji i za njih” – kazala je Popović.

Škola “Kosovski božur” je prošle godine proslavila 40 godina postojanja. Trenutno 46 učenika pohađa osnovnu i srednju školu.

U Kosovskoj Mitrovici  je matična škola, a ima dislocirana odeljenja u Leposaviću i Zubinom Potoku.

Izvor: Kontakt Plus radio

Comments

Pročitaj još