Kosovska Mitrovica dobija Mlečnu pijacu

Švajcarska kancelarija za saradnju i Opština Severna Mitrovica potpisale su danas Akt o primopredaji  završenog objekta Mlečne pijace u kome će, počev od 25. novembra, svoje proizvode izlagati dvanaest prodavaca.

Mlečna pijaca se nalazi u Kolašinskoj ulici, u krugu Zelene pijace.

Objekat je površine oko sto metara kvadratnih, klimatizovan je  i trenutno  se u njemu nalazi šest rashladnih vitrina što je zasad dovoljno, kaže upravnim pijace Zoran Rakić..

„Higijenski uslovi će biti mnogo bolji i kvalitetniji. Ove subote potpisaćemo ugovore sa prodavcima a sledeće subote će već sirnica biti u funkciji“, kaže Rakić i dodaje da će za korišćenje rashladnih vitrina prodavci izdvajati oko 2000 dinara mesečno.

„Smatramo da je jako bitno da ovi proizvodi više ne budu izlagani na ulici, već u adekvatni uslovima“, rekla je nakon potpisivanja Akta, šefica Administracije u Opštini Severna Mitrovica Adrijana Hodžić.

Ona  je zahvalila predstavnicima Švajcarske kancelarije  što su prepoznali problem i pomogli otvaranje ovakvog objekta.

„Sa rukovodstvom pijace smo razradili mehanizam  koji podrazumeva potpisivanje ugovora o korišćenju sa trgovcima. Bitno je i to što mi u ovom objektu imamo mesta za dvanaest prodavaca a upravo  je toliko njih koji trenutno svoje proizvode izlažu na našoj pijaci“, rekla je Hodžić.

Ispred Švajcarske kancelarije  obratio se regionalni savetnik za ekonomiju i zapošljavanje Stefan Bučer koji  je izrazio zadovoljstvo što će građani sada dobijati kvalitetniju, higijenski i tehnički ispravnu robu.

 

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."