Simić razgovarao sa Rućijem

Potpredsednik kosovskog parlamenta Slavko Simić, sastao se  sa predsednikom Narodne skupštine Albanije Gramozom Rućijem koji je u dvodnevnoj poseti Kosovu i Metohiji i tom prilikom istakao ključnu ulogu u pomirenju srpskog i albanskog naroda konstantujući, da dva naroda treba da ostanu stub mira i stabilnosti u regionu.

Simić je rekao da su odnosi Srba i Albanaca u usponu, upravo zahvaljujući naporima Vlade Republike Srbije, Vlade Albanije i predsednika Srbije Aleksandra Vučića koji se zalaže za evropsku budućnost celog regiona, i integraciju Balkanskih zemalja u Evropsku uniju.

Potpredsednik skupštine Slavko Simić, takođe je istakao da treba raditi i na poboljšanju položaja srpskog naroda u Albaniji, na garantovanju prava na jezik i informisanje na maternjem jeziku, očuvanju kulturnog i nacionalnog identiteta u skladu sa najvišim evropskim standardima.

Predsednik skupštine Albanije, gospodin Rućaj, preneo je duh prijateljskih odnosa koji je zahvajuljući dobrim odnosima predsednika Aleksandra Vučića i premijera Edija Rame, institucionalno prisutan između Beograda i Tirane, i takođe podržao zajedničke smernice na putu evropskih integracija, koji je najveći interes zemalja zapadnog Balkana.

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."