Mladi tekvondisti iz Šilova osvojili 7 medalja

Mališani tekvondo kluba Ares u Šilovu minulog vikenda osvojili su sedam medalja na takmičenju održanom u okviru Lige grada Niša 2017.

Od sedmoro učesnika na turniru svi su osvojili po jednu medalju. Mladi tekvondisti u Kosovsko Pomoravlje su doneli tri zlata, jedno srebro i tri bronze.
Trener Petar Marković kaže da je izuzetno zadovoljan postignutim rezultatima. Ističe da se svakodnevne pripreme isplate i da je veliki uspeh doneti sedam odličja pored velike konkurencije.
“Mi se mesecima pripremamo za svako takmičenje. Takmičili smo se u okviru Lige grada Niša, konkurencija je bila jaka, ali ovo takmičenje ima podsticajni karakter da bi se deca motivisala“, kaže za RTV Puls Marković.

U doba ekspanzije interneta i društvenih mreža tekvondo klub Ares okuplja decu svih uzrasta, sklanja ih sa ulice i usmerava  ka pravim vrednostima i zdravom načinu života.

Anđelija Janković je tu od samog osnivanja. Kaže da obožava treninge, jer je to prilika za učenje novih udaraca i uvežbavanje tehnike, ali i mesto za druženje.

Ovim vrednim mladim ljudima mnogi u okruženju mogu da zavide na ostvarenim uspesima. Sa svakog takmičenja donose nagrade. Ne smeta im što nemaju adekvatne uslove za rad, ali bi svakako voleli da imaju svu potrebnu opremu koja je neophodna za treninge.
Tekvondo klub Ares u Šilovu postoji od 2014. godine, a ekspanzija ove vrste sporta počela je nakon što je MIlica Mandić osvojila zlato na Letnjim olimpijskim igrama 2012. godine u Londonu.
Izvor: RTV Puls

Comments

Pročitaj još