Predstava “Život moj” u ponedeljak na FTN-u

Pozorišna  predstava “Život moj” studenata treće godine glume, u klasi profesora Aleksandra Đinđića biće izvedena  u ponedeljak, 30.oktobra  sa početkom u 20 sati, u amfiteatru Fakulteta tehničkih nauka.

Predstava ” Život moj”  je autorski rad studenata u klasi docenta Aleksandra Đinđića, asistent Borjanka Ljumović.

Studenti su imali zadatk da pronađu autentičnog čoveka („model iz života“) i da susrećući se sa njim, kroz razgovor dođu do tema koje će obrađivati.

To su činili snimajući intervjue koje su vodili sa modelima, koji su im kasnije služili kao polazište i inspiracija za kreiranje uloge koju će tumačiti.

U sledećoj fazi, udaljavanjem od modela, kako se zadatak ne bi sveo na imitaciju, studenti su nadograđivali svoje likove pomoću različitih metoda.

Konačan oblik je rezultat kombinacije dokumentarnog i nadograđenog (izmaštanog) materijala.

Materijal koji je uobličen u monološka kazivanja rezultat je višemesečnog istraživačko-umetničkog procesa studenata.

Premijerno izvođenje predstave bilo je u januaru 2017. godine u Domu kulture „Studentski grad“ u Beogradu.

Od tada predstava „Život moj“ gostuje u onim gradovima (Kosovska Mitrovica, Beograd, Kragujevac, Bečej, Lazarevac…) i na onim scenama gde se, pre svega prepozna potreba da se publika kroz zanimljiv sadržaj upozna sa novim imenima naše pozorišne scene. Do sada je imala desetak repriza.

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."