KBC Kosovska MItrovica oprema vredna pola miliona evra

KBC Kosovska MItrovica danas je dobio donaciju od Opšine Severna MItrovica u vrednosti od blizu pola miliona evra. Donaija sadrži mnoštvo najsavremenijih aparata i prateće opreme koja je raspoređena na ustanove primarne i sekundarne zdravstvene zaštite.
U ime zdravstvenih radnika i pacijenata predstavnicima Opštine na čelu sa gradonačelnikom Goranom Rakićem, zahvalio je direktor KBC Kosovska Mitrovica dr Milan Ivanović.
On je napomenuo da KBC dobija pomoć od Opštine već tri godine u kontinuitetu. Posebno je to bitno u nabavci anestetika, u vremenu kada postoje veliki problemi u dopremanju lekova.
„Zato je ova pomoć tako značajna. U trnutku kada su ovde složeni uslovi i kada smo od strane Prištine imali otežane uslove u snabdevanju lekovima, sanitetskim materijalom i aparatima. Poslednji kontingent lekova smo čekali pet meseci. Da nije bilo ovakvog razumevanja, bili bismo u još težoj situaciji a to sve ide na štetu pacijentima“, kaže Ivanović.
Rakić je naglasio da je KBC Kosovska Mitrovicas oduvek bio poznat po izvanrednim stručnjacima i da je zapravo, oprema ono što im je nedostajalo da bi dali svoj maksimum.
„Ja vam zahvaljujem svima na usluzi kouj pružate građanima. I kada mi ostali odmaramo, vi dežurate i spremni ste da preuzmete naše živote u svoje ruke“, rekao je Rakić.
ON je obećao da će saradnja biti nastavljena i da je za narednu godinu budžet dupliran te će i ulaganja Opštine u KBC biti veća.
Ivanović je najavio da će u narednom periodu početi i renoviranje zgrada mitrovačke bolnice – od hirurškog bloka do internističkog bloka.

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."